U ovom projektu surađuju : Udruga križevačkih vrtlara „Magda“, Dječji vrtić „Zraka sunca“, Križevci, Srednja gospodarska škola Križevci, Gordana Kapor i udruga Križevački laboratorij inovacija za klimu.

Dječji vrtić „Zraka sunca“,  Crvena skupina, prezentira primjere dobre prakse: uravnoteženog ekosustava, jezera, životinja koje žive u njemu i oko njega, povrtnjaka, cvijetnjaka i vrta ljekovitog i začinskog bilja te radionicu o važnosti poticanja djece da od najranijih dana uspostave kontakta sa zemljom, prirodom.

Cilj ovog projekta je potaknuti djecu da se aktivno uključe u zaštitu okoliša na način da aktivnosti započinju u učionici, prenose ih na dom, zatim na lokalnu zajednicu. Osposobiti učenike da načinom življenja  brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost.

Posjetom učenika 1. d razreda Osnovne škole Vladimir Nazor s učiteljicom Moni Harča prezentirali smo svoj rad, svoje proizvode – čajeve, sapun i sok od matičnjaka, izmijenili sadnice povrća i cvijeća.

Djeca su promatrala naše paličnjake o kojima brinemo i posjetila jezero . To je bila prilika da svečano otkrijemo tablu s nazivom jezera.

Učenici su nam poklonili slikovnicu Ekojunaci koju su sami izradili i izveli prigodnu plesnu točku.

Planiramo nastaviti suradnju i  iduće pedagoške godine.

1718221433511

1718221433523

1718221433539

1718221433556

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.