U dvorištu jasličke skupine djeca su primijetila da ga često posjećuju male životinje poput mrava. Kako bismo održali interes djece, odlučili smo se usmjeriti na njih i naučiti više o njihovim životima. U tome nam je pomogao edukativni video i proučavanje fotografija. Naučili smo da mravi žive u mravinjaku i da imaju šest nogu (vježbali smo i matematičku kompetenciju sa starijom djecom). Uz sintisajzer smo otpjevali pjesmu Mrav i pratili ih drvenim štapićima i drugim instrumentima.

U prilog zanimanju za mrave slučajno je otkriven mravinjak ispred vrtića kojeg su djeca promatrala kroz povećalo. Bojanjem starih kutijica napravili smo svoje mrave koji nam krase hodnik i dočekuju nas svako jutro kada dođemo u vrtić.

Nije bilo većeg veselja kada smo, bacajući kocku sa slikama kukaca, oponašali sliku na koju je kocka pala. Hodali smo kao mrav, zujali kao pčela, jurili kao pauk, skakali kao skakavac i tako smo kretanjem vježbali.. Mravi su postali naši bliski znanci i još jedan od insekata koje smo pobliže upoznali.

Link pjesme: https://www.youtube.com/watch?v=miVeej3uz6w&ab_channel=LucijaEterovi%C4%87-Topic

mrav 3

mrav 5

mrav 6

mrav 7

mrav 8

mrav1

mrav2

mrav4

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.