Stigao je i dan oproštaja od vrtića. Uskoro ponosni đaci, a sada, još samo malo, naši vrtićanci.

Proletjelo je tih nekoliko godina. Miješaju se radost i tuga. Radost jer idu naprijed, čeka ih  škola, postaju odrasliji, važniji... Tuga jer odlaze  iz našeg vrtića.

Zauvijek će nas povezivati bezbroj lijepih uspomena: sreće, ljubavi, ponosa zbog naučenog. Trudili smo se da im vrtić bude druga obitelj, obitelj u kojoj smo dijelili mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka te i onih težih koje smo zajednički prebrodili.

I mi smo svakodnevno učili od vas: kako oprostiti, kako utješiti, kako pomoći, kako voljeti, kako gledati stvari iz drugih perspektiva, kako doživljavati svijet oko sebe s velikim zanimanjem, biti zaigran...

Najbolje i najveće stvari  naučili smo od vas djece. Svaki dolazak u skupinu je velika sreća; dočeka vas toliko osmjeha, zagrljaja i pozitive da jednostavno imate privilegiju uživati u svom radu.

Prekrasno je biti dio života malih bića, gledati ih kako rastu i kako su i oni dio naših života.

U našim danima, tjednima, mjesecima, godinama isprepliću se svakojake priče.

Priče o lijepim doživljajima, divljenjima, otkrivanju stvari, pojava, znanja i osjećaja koji čine jedno malo biće. Prekrasno je bilo gledati čuđenja u dječjim očima, radost i veselje, ponos zbog uspjeha. Prekrasno je bilo osjetiti taj nježni zagrljaj i poljubac.

Bilo je teško gledati suze i tugu zbog nekog neuspjeha ili povrede, ali i lijepo pružiti utjehu.

Nije uvijek bilo sjajno i lijepo. Bilo je i grešaka na kojima smo učile, ali sve je to život koji nas iz dana u dan nauči nečemu novom.  

Prekrasno je vidjeti našu djecu da su narasla za đake prvake.

Želimo im puno uspjeha u školi. Neka i dalje ostanu ovako spontana i otvorena, razigrana i radoznala, željna znanja, radosna i vesela kao što su i do sada bila.

Roditeljima želimo zahvaliti na prekrasnoj suradnji kroz sve ove godine. Uz sve obaveze koje su imali, uvijek su našli vremena za sve naše roditeljske sastanke, radionice i radne akcije, prihvaćali naše prijedloge i podržali nas u svemu.  Najviše od svega zahvaljujemo na povjerenju, podršci i poštovanju koje osjećamo. Zajedno smo, s vašom djecom, stvorili mnogo lijepih uspomena.                   

A vama dragi naši predškolci želimo sretno odrastanje, s nadom da smo mi, kao vaši odgojitelji, sudjelovali u izgradnji temeljnih moralnih vrijednosti i da ćete ih nastaviti živjeti kao što ste ih živjeli i u vrtiću.


Puno uspjeha u školi i nemojte nas zaboraviti, jer mi vas sigurno nećemo. Hvala vam na svakom trenutku!

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7

Slika 8

Slika 9

Slika 10

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.