U našoj ljetnoj zelenocrvenoj skupini oformili smo novi centar .

Tjednim planiranjem s djecom u kojem oni iznose vlastite ideje i prijedloge, jedna od tema bila je sladoled, odnosno “Slastičarnica”.

Potaknuti upravo ovim dječjim interesom kao i odgovarajućom vremenskom prognozom krenuli smo u realizaciju spomenute teme. Nabavom  pedagoški neoblikovanog materijala, kreativnošću, estetikom te produktivnošću nastala su nova i originalna umijeća: razne vrste sladoleda, cjenici, novčanice, natpisi i reklamni panoi.

Slastičarnica je svečano otvorena uz pomoć ravnateljice vrtića, a posjetili su je i kupili sladoled i drugi zaposlenici vrtića.

Upravo ovako oblikovan prostor izazvao je i poaknuo kod djece simboličku igru kao najvažniji aspekt djetetovog razvoja i temeljni preduvjet za razvoj jer djeca kroz nju istražuju, uvježbavaju nove sposobnosti, prezentiraju ideje, stupaju u interakciju s drugima, rješavaju problem i postaju kompetentniji.

U igri su usvajali pojam broja i količine, oblika i veličine, težine te jednostavnih matematičkih operacija zbrajanja i oduzimanja.

Krajem tjedna igra je zamijenjena stvarnošću – pripremom i konzumacijom zdravog sladoleda od voća, jogurta i mente iz našeg začinskog vrta.

 U nadolazećim danima raditi ćemo kolače i razne slastice kako bi upotpunili našu slastičarnicu.

1625771054466

1625771054471

1625771142341

1625771142351

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.