U Zagrebu je 19. svibnja 2017. održana 13. državna smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo na kojoj su prezentirani najbolji projekti nastali zajedničkim radom djece, odgojitelja i stručnih suradnika u Republici Hrvatskoj. Od 98 prijavljenih odabrana su 23. Cilj ove smotre je pokazati na koje se sve načine ostvaruju dječja prava u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i prezentirati mogućnosti i primjere kroz praksu.

Sudionike je, između ostalih, pozdravila Marija Ivankovic, prof., voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje, pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Istaknula je važnost uloge odgojitelja u kreiranju projekata koji će djeci dati prave vrijednosti.

Dječji vrtić Zraka sunca se predstavio projektom Darujmo osmjeh gradu, koji su pripremile odgojiteljice Sanja Katanec i Ružica Bjeličić u suradnji s pedagoginjom Anna Lisom Gasparini i ravnateljicom Terezijom Horvat.

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.