U okviru projekta Činimo dobro zajedno pripremali smo kolače za naše susjede u Domu za starije i nemoćne. Zahvaljujemo bakama i mamama koje su svojim doprinosom zajedno s djecom kreirali atmosferu pravog Božića.

Ovom aktivnošću smo kod djece razvijali prosocijalna ponašanja i upoznali stare božićne običaje.

MEĐUGENERACIJSKO DRUŽENJE

djece iz vrtića, Osnovnih škola Ljudevit Modec i Vladimir Nazor, Područne škole Većeslavec, Srednje škole Ivan Seljanec te štičenika Doma za starije i nemoćne osobe Novak

KULTURA DAVANJA

sakupljanje slatkiša i igračaka za siromašnu djecu

SUDJELOVANJE NA BOŽIĆNOM SAJMU U GRADU

PRIGODNI PROGRAM DJECE PREDŠKOLSKE SKUPINE ZA RODITELJE, BAKE I DJEDOVE


POSJET DJECE DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE NOVAK

BOŽIĆNE RADIONICE U GRADU


AKCIJA „DARUJMO OSMIJEH GRADU“, DJECE DJEČJEG VRTIĆA ZRAKA SUNCA, OSNOVNIH ŠKOLA LJUDEVIT MODEC I VLADIMIR NAZOR

U našem gradu već se osmu godinu provodi projekt "Darujmo osmijeh gradu" koji je dio međunarodnog projekta "Living peace-Živimo mir" čiji je cilj širiti kulturu mira kroz konkretne akcije i razvijati dobru praksu odgoja za mir.

Za vrijeme blagdana u ovaj projekt uključene su obrazovne ustanove našega grada. Ove godine sudjelovali su pokretači akcije Dječji vrtić Zraka sunca, učenici OŠ Vladimir Nazor i učenici PŠ Većeslavec i PŠ Đurđic te učenici OŠ Ljudevita Modeca. U akciju su se uključili i roditelji koji su zajedno sa svojom djecom izrađivali male poklone.

U srijedu 21.12.2016. djeca su donijela radost, ljubav, osmijehe... slučajnih prolaznika koje smo razveselili malim poklonima s porukama mira. Ozarila su se lica 700 naših sugrađana kad su iz dječje ruke dobili mali poklon i široki osmijeh. Djeca su osjetila radost darivanja i naučila da je blaženije davati nego primati. Svaki osmijeh koji smo dobili od slučajnih prolaznika nas je obogatio, ispunio mirom i zadovoljstvom.

Na prijemu kod dogradonačelnika Tomislava Katanovića u Maloj vijećnici predstavili smo projekt a djeca su iznijela svoja razmišljanja o miru te zapjevala pjesmu „Radujte se narodi“.

Posebno emotivan trenutak bio je kad smo se minutom šutnje za mir prisjetili stradalih u Berlinu.O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.